IR barát lap bagett – a gluténmentes szendvics alap
Készítsünk IR barát, lapos gluténmentes bagett, amely egyaránt beépíthető az inzulinrezisztenciások és gluténérzékenyek étrendjébe is. Reggelihez, vagy iskolába munkahelyre tízórai készítéséhez is kiváló alap.
Hozzávalók: 4 db gluténmentes bagetthez
- 100 g barna rizsliszt
- 2 g sörélesztőpehely
- 2 g útifűmaghéj őrlemény
- 5 g xantán
- 4 g útifű maghéj
- 10 g darált chia mag
- 15 g tápióka keményítő
- 2 g gluténmentes sütőpor
- 1 kávéskanál ecet
- só
- 1,75 dl víz
Elkészítés:
- Az alapanyagokat egy tálba tesszük, majd jó alaposan kidolgozzuk.
- Kezünkkel 4 db bagettet formázunk belőle és szilikon formába tesszük.
- Lenyomkodjuk, mint a lapkenyeret.
- Majd 180 °C fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 45-50 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 4 db. esetén 1 bagettben |
Energia | 477 kcal / 1994 kJ | 119 kcal / 498 kJ |
Fehérje | 9,7 g | 2,4 g |
Zsír | 3,7 g | 0,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,4 g | 0,1 g |
Szénhidrát | 98,3 g | 24,6 g |
amelyből cukrok | 0,4 g | 0,1 g |
Rost | 8,7 g | 2,2 g |
A gluténmentes bagett recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: barna rizsliszt chia mag ecet gluténmentes bagettek gluténmentes péksütemények IR barát GM receptek psyllium rost (útifűmaghéj) sörélesztőpehely sütőpor tápiókakeményítő uzsonna és tízórai víz xantán