IR barát gluténmentes fasírt répával, tonhallal
IR barát gluténmentes fasírt receptünk különlegessége a hozzáadott tonhal és répa adja. A fasírt rosttartalmát útifű maghéjjal emeltük, ami mint sikérhelyettesítő jobb állagot is biztosít a gluténmentes ételeknek. Mi az az inzulin rezisztencia?
- 35 dkg darált hús (sertés comb)
- 1 nagy fej hagyma
- 2 db (15 dkg) kisebb répa
- 1-2 kávéskanál só
- 2 db (80 g / db.) olajban eltett Dardanel tonhal konzerv
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- bazsalikom
- pirospaprika
- 1,5 evőkanál útifű maghéj
Elkészítés:
- A hagymát és a répát megpucoljuk, majd aprítógépbe apróra „daráljuk”, és egy tálba tesszük.
- Hozzáadunk egy teljes tonhal konzervet, a másikról pedig öntsük le az olajat.
- Hozzáadjuk az összes alapanyagot, jó alaposan összedolgozzuk
- Sütőpapíros tepsire pogácsákat formázunk belőle.
- 180 °C fokon kb. 25-30 perc alatt sütőben megsütjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 45 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 8 db. esetén 1 gluténmentes fasírtban |
Energia | 1363 kcal / 5697 kJ | 170 kcal / 710 kJ |
Fehérje | 106,6 g | 13,3 g |
Zsír | 91,0 g | 11,4 g |
amelyből telített zsírsavak | 24,0 g | 3,0 g |
Szénhidrát | 19,6 g | 2,5 g |
amelyből cukrok | 8,8 g | 1,1 g |
Rost | 11,6 g | 1,5 g |
A tonhalas répás gluténmentes fasírt recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: Dardanel gluténmentes fasirt receptek hagyma IR barát GM receptek répa sertéshús só tonhal konzerv