Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

IR barát, gluténmentes pita készítés

A pita az egyik közkedvelt keleti eredetű kenyérféle (arab-török származású). Készítsünk otthon gluténmentes pita kenyeret! Receptünk IR diétába is beépíthető. Mivel tejszármazékot sem tartalmaz tejfehérje allergiások és gluténérzékenyek is fogyaszthatják!

gluténmentes pita recept | Aby gluténmentes kenyérliszt receptHozzávalók: 4 db gluténmentes pitához

Elkészítés:

  • A lisztet és a sót egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk az élesztőt, ezzel is elkeverjük
  • Beledolgozzuk a vizet, végül az olajat.
  • Meleg helyen egy órát kelesztjük.
  • 4 részre osztjuk és gombócot formálunk belőle
  • Sütőpapíros tepsire tesszük, 10 percet pihentetjük.
  • Kezünkkel lenyomkodjuk laposra, és hagyjuk ismét pihenni ezúttal 15 percet.
  • Végül 180 °C fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 125 perc

TIPP: az ABY Házi Kenyér- Gluténmentes Lisztkeverék allergénmentes, összetevői között a keményítők mellett pl. növényi rostokat, és teljes kiőrlésű rizslisztet, stb. is tartalmaz: a lisztkeverék rosttartalma: 7,0 g / 100 g.

Tápanyagtartalom az egészben 4 pita készítésekor

1 db. pitában (kb. 13 dkg)

Energia 1002 kcal / 4178 kJ 250 kcal / 1044 kJ
Fehérje 14,1 g 3,5 g
Zsír 23,7 g 5,9 g
  amelyből telített zsírsavak 4,7 g 1,2 g
Szénhidrát 176,6 g 44,2 g
  amelyből cukrok 20,0 g 5,0 g
Rost 18,6 g 4,7 g

A gluténmentes pita recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin, dietetikus végezte el.

aby gluténmentes pita recept | Aby gluténmentes kenyérliszt

gluténmentes pita

Kategória: ,