IR barát, gluténmentes pita készítés
A pita az egyik közkedvelt keleti eredetű kenyérféle (arab-török származású). Készítsünk otthon gluténmentes pita kenyeret! Receptünk IR diétába is beépíthető. Mivel tejszármazékot sem tartalmaz tejfehérje allergiások és gluténérzékenyek is fogyaszthatják!
Hozzávalók: 4 db gluténmentes pitához
- 25 dkg Aby Házi Kenyér gluténmentes lisztkeverék
- 1 kávéskanál só
- 4 g GM porélesztő
- 2,3 dl víz
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
- A lisztet és a sót egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk az élesztőt, ezzel is elkeverjük
- Beledolgozzuk a vizet, végül az olajat.
- Meleg helyen egy órát kelesztjük.
- 4 részre osztjuk és gombócot formálunk belőle
- Sütőpapíros tepsire tesszük, 10 percet pihentetjük.
- Kezünkkel lenyomkodjuk laposra, és hagyjuk ismét pihenni ezúttal 15 percet.
- Végül 180 °C fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 125 perc
TIPP: az ABY Házi Kenyér- Gluténmentes Lisztkeverék allergénmentes, összetevői között a keményítők mellett pl. növényi rostokat, és teljes kiőrlésű rizslisztet, stb. is tartalmaz: a lisztkeverék rosttartalma: 7,0 g / 100 g.
Tápanyagtartalom | az egészben | 4 pita készítésekor
1 db. pitában (kb. 13 dkg) |
Energia | 1002 kcal / 4178 kJ | 250 kcal / 1044 kJ |
Fehérje | 14,1 g | 3,5 g |
Zsír | 23,7 g | 5,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 4,7 g | 1,2 g |
Szénhidrát | 176,6 g | 44,2 g |
amelyből cukrok | 20,0 g | 5,0 g |
Rost | 18,6 g | 4,7 g |
A gluténmentes pita recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin, dietetikus végezte el.
- Recept címke: ABY gluténmentes lisztkeverék élesztő étolaj glutén és tejmentes IR barát GM receptek pita receptek só sós street food víz