Jegeskávé
A nagy nyári melegben kellemes felfrissülést hozhat egy finom jegeskávé. Készíthetünk hozzá gluténmentes ostya csíkokat is!
- 1,5 dl gyengére főzött kávé, édesítővel * 1:4 (ízlés szerint)
- 1 dl ** tej
- jégkocka
- 1 ** gombóc vanília gluténmentes fagyi (kb. 50 g)
- ** tejszínhab
- fahéj a szóráshoz
* 1 édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg.
Elkészítés
- A jeget a pohár aljába tesszük, majd felöntjük a meleg kávéval
- Hozzáöntjük a tejet és beletesszük a fagylaltot
- Tejszínhabbal és fahéjjal díszítjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 10 perc
TIPP: ** laktózérzékenyek használjanak laktózmentes változatokat!
Tápanyagtartalom | 1 adag fagyis kávéban |
Energia | 246 kcal / 1028 kJ |
Fehérje | 5,2 g |
Zsír | 16,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 10,9 g |
Szénhidrát | 16,5 g |
amelyből cukrok | 15,6 g |
Rost | 0 g |
A jegeskávé recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel, weboldalunk dietetikusa Nógrádi Katalin végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt gluténmentes fagylalt habtejszín jégkocka kávé max. 20 perces gluténmentes receptek őrölt fahéj tej