Joghurtos gluténmentes barna zsemle – Air fryerben sütve
Iri mama receptválogatásunk egy gluténmentes joghurtos barna zsemle recepttel bővült.
Újabb lisztkeveréket próbáltam ki, a Naturbit barna kenyér gm lisztkeveréket. Nem én lennék,ha nem kevertem, variáltam volna. Végül finom, pihe-puha gluténmentes barna zsemle sült ki
Hozzávalók (4 db):
- 200 g Naturbit barna kenyér lisztkeverék
- 100 g It’s us Mikló’s bread Mix lisztkeverék
- 8 g só
- 4 g porélesztő
- 50 g görög joghurt
- 20 g étolaj
- 200 g langyos víz
A gluténmentes joghurtos zsemle elkészítése:
- Száraz hozzávalókat keverőtálba mérem, összekeverem.
- Hozzá mérem a joghurtot, olajat, langyos víz felét ,összeállítom a tésztát.
- Majd a víz másik felével egy puha lágy tésztát dagasztok.
- 30 percig konyhapulton pihentetem.
- Airfryer üstjébe sütőpapírt simítok, olajos kézzel ,négy egyforma méretű bucit gömbölyítek.
- Bele helyezem a gépbe, így hagyom duplájára kelni .
- Gépet nem kapcsolom be.
- Miután megkelt 165 °C fokon 18 percig sütöm, majd megfordítom 165 °C fokon további 2 percig sütöm.
- Rácson hagyom kihűlni.
- Zacskóba csomagolva tárolom, fagyasztani is lehet.
Jó étvágyat kívánok 🙂.
Elkészítési idő: 80 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 db. joghurtos gluténmentes barna zsemlében |
Energia | 5036 kJ / 1202 kcal | 1259 kJ / 300 kcal |
Zsír | 20,7 g | 5,2 g |
amelyből telített zsírsavak | 3,6 g | 0,9 g |
Szénhidrát | 242,7 g | 60,7 g |
amelyből cukrok | 68,7 g | 17,2 g |
Rost | 17,7 g | 4,4 g |
Fehérje | 3,4 g | 0,9 g |
Só | 8,21 g | 2,05 g |
A gluténmentes joghurtos barna zsemle recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: élesztő étolaj gluténmentes zsemle Hunorganic Kft. gluténmentes termékek It's us gluténmentes termékek It's us Mikló's bread mix gluténmentes lisztkeverék ivóvíz joghurt Naturbit lisztkeverék reggeli só uzsonna és tízórai