Kakaós csiga gluténmentesen, édesítőszerrel elkészítve
A gyerekek egyik kedvence a kakaós csiga, amelyről gluténérzékenyként sem kell lemondani! Mona megmutatja, milyen a kakaós csiga gluténmentesen elkészítve.
Hozzávalók:
- 23 dkg Mester Család kelt tészta lisztkeverék
- 3,5 dkg Mester Család gluténmentes süteményliszt
- 3,5 dkg Mester Család gluténmentes házi kenyérlisztkeverék
- 2 dl víz
- 5 dkg margarin
- 5 g gluténmentes porélesztő
- 1 evőkanál édesítő (* 1:4)
- 2-3 evőkanál gluténmentes kakaópor ízlés szerint édesítővel kikeverve **
- olaj a kenéshez
- édesítős kókusz főzőkrém (“kókusztejszín”) / kókuszital
* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejével egyenértékű.
Elkészítés:
- Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk, majd 30 percet kelesztjük.
- Melegítsük elő a sütőt 180 ˚C-ra
- Lisztezett lapon kinyújtjuk, nagyon vékonyan olajjal lekenjük, majd megszórjuk az édesítős kakaóporral.
- Feltekerjük, majd felvagdossuk.
- 180 °C –os sütőben 17-18 perc alatt megsütjük.
- Még forrón lekenjük édesítős kókuszitallal.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idők: kb 1 óra
Ezt a cukor- tej- tojás- és gluténmentes kakaós csiga receptet Mona (Az Élet az ételallergiával blog szerzője) készítette el, aki rövid, kiscsoportos, gyakorlatias sütőkurzusai keretében hasznos tanácsokkal segíti a diétázókat. Aktuális tanfolyamok ITT
** a tanfolyamon házi diókrémet használunk
Tápanyagtartalom 10 gluténmentes tekercs készítésekor (kenés nélkül)
Tápanyagtartalom | 1 tekercsben |
Energia | 527,5 kJ / 126,5 kcal |
Fehérje | 1,0 g |
Zsír | 2,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,6 g |
Szénhidrát | 23,5 g |
amelyből cukrok | 0,0 g |
Rost | 1,5 g |
A gluténmentes kakaós csiga recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: édesítőszer élesztő étolaj gluténmentes kakaós csiga kakaópor kókusztejszín lisztkeverék margarin Mester Család gluténmentes kenyérliszt Mester Család gluténmentes süteményliszt Mester lisztkeverékek tej - tojás - gluténmentes uzsonna és tízórai víz