Kakaós csokis gluténmentes piskótás torta habcsókkal
Gluténmentes habcsók készítése
Hozzávalók: 12 db habcsókhoz
- 3 db tojásfehérje
- 220 g cukor
- 1/2 teáskanál citromlé.
A habcsók elkészítés
- Vízgőz felett elkezdjük felverni a tojásfehérjét a citromlével, majd hozzáadjuk a cukrot és kb. 5-6 percig verjük
- Levesszük a tűzről és addig verjük, amíg teljesen ki nem hűl. Eddigre egy nagyon kemény habbá kell válnia. Ha színezni akarjuk, akkor most lehet óvatosan fakanállal elkeverni benne a színezőpasztát.
- Habzsákból szilikonra nyomjuk a habcsókokat és 90 fokon 1-1,5 órát szárítjuk a sütőben. Közben ellenőrizzük, hogy ne száradjanak túl. A sütőben nyitott ajtónál hagyjuk kihűlni.
- Tálalás előtt díszíthetjük vele a kakaós csokis gluténmentes piskóta szeleteket.
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 darabban |
Energia | 3989 kJ / 952 kcal | 331 kJ / 79 kcal |
Zsír | 0,2 g | 0 g |
amelyből telített zsírsavak | 0 g | 0 g |
Szénhidrát | 222,5 g | 18,5 g |
amelyből cukrok | 220,5 g | 18,4 g |
Rost | 0 g | 0 g |
Fehérje | 9,3 g | 0,8 g |
Só | 0 g | 0 g |
A gluténmentes habcsók recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
Az előző oldalon található torta receptje.
A cikk több oldalas: 1 2
- Recept címke: csokoládé cukor édes gluténmentes étcsokoládé gluténmentes habcsók recept gluténmentes tejcsokoládé habtejszín It's us gluténmentes termékek It's us Miklo's universal mix lisztkeverék kakaópor lisztkeverék margarin NATURBIT ALFA-MIX sárgabarack lekvár sütőpor tojás torta vaníliás cukor