Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Kakaós csokis gluténmentes piskótás torta habcsókkal

Gluténmentes habcsók készítése

gluténmentes habcsók készítés

Hozzávalók: 12 db habcsókhoz

  • 3 db tojásfehérje
  • 220 g cukor
  • 1/2 teáskanál citromlé.

A habcsók elkészítés

  • Vízgőz felett elkezdjük felverni a tojásfehérjét a citromlével, majd hozzáadjuk a cukrot és kb. 5-6 percig verjük
  • Levesszük a tűzről és addig verjük, amíg teljesen ki nem hűl. Eddigre egy nagyon kemény habbá kell válnia. Ha színezni akarjuk, akkor most lehet óvatosan fakanállal elkeverni benne a színezőpasztát.
  • Habzsákból szilikonra nyomjuk a habcsókokat és 90 fokon 1-1,5 órát szárítjuk a sütőben. Közben ellenőrizzük, hogy ne száradjanak túl. A sütőben nyitott ajtónál hagyjuk kihűlni.
  • Tálalás előtt díszíthetjük vele a kakaós csokis gluténmentes piskóta szeleteket.
Tápanyagtartalom az egészben 1 darabban
Energia 3989 kJ / 952 kcal 331 kJ / 79 kcal
Zsír 0,2 g 0 g
  amelyből telített zsírsavak 0 g 0 g
Szénhidrát 222,5 g 18,5 g
  amelyből cukrok 220,5 g 18,4 g
Rost 0 g 0 g
Fehérje 9,3 g 0,8 g
0 g 0 g

A gluténmentes habcsók recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Az előző oldalon található torta receptje.

gluténmentes tortaszelet

 

Kategória: , ,