Kakaós kevert gluténmentes sütemény kukoricaliszttel Tünditől
Vezendi Tündi fáradhatatlanul készíti receptjeit kukoricaliszttel. Egy újabb gyorsan elkészíthető és olcsó receptet osztunk meg.
- 30dkg kukoricaliszt
- 20 dkg * tejföl
- 15 dkg * vaj
- 15 dkg lekvár (josta-birsalma)
- 3 dkg gluténmentes kakaópor
- 15 dkg cukor
- 2 kávéskanál gluténmentes sütőpor
- 15 dkg magozott meggy (levével együtt)
Szóráshoz:
- 2 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
- összekeverem a hozzávalókat
- beleöntöm az előre kivajazott tortaformába.
- Előmelegített gázsütőben (közepes lángon) kb. 30-35percig sütöm. (néha tűpróbával ellenőrizzük, hogy kellően átsült-e)
- Mikor kész, kókuszreszelékkel megszórom
* Cöliákia mellé társuló laktózintolerancia esetén használhatóak laktózmentes tejtermékek is.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 50-60 perc
A dietetikus tippje: fogyasszuk mértékkel az aránylag magas zsír és cukortartalma miatt.
Tápanyagtartalom | az egészben | 12 szeletre vágva
1 szeletben |
14 szeletre vágva
1 szeletben |
Energia | 3961 kcal / 16557 kJ | 330 kcal / 1379 kJ | 283 kcal / 1183 kJ |
Fehérje | 75,3 g | 6,3 g | 5,4 g |
Zsír | 184,3 g | 15,4 g | 13,2 g |
amelyből telített zsírsavak | 118,0 g | 9,8 g | 8,4 g |
Szénhidrát | 472,8 g | 39,4 g | 33,8 g |
amelyből cukrok | 229,9 g | 19,2 g | 16,4 g |
Rost | 12,6 g | 1,1 g | 0,9 g |
A kakaós kevert gluténmentes sütemény recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukor glutén- és élesztőmentes kakaópor kevert gluténmentes sütemények kukoricaliszt lekvár magozott meggy meggy sütőpor tejföl torta vaj Vezendi Tündi gluténmentes receptjei