Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Kakaós kevert gluténmentes sütemény kukoricaliszttel Tünditől

Vezendi Tündi fáradhatatlanul készíti receptjeit kukoricaliszttel. Egy újabb gyorsan elkészíthető és olcsó receptet osztunk meg.

gluténmentes torta kakaós kevert receptHozzávalók:

  • 30dkg kukoricaliszt
  • 20 dkg * tejföl
  • 15 dkg * vaj
  • 15 dkg lekvár (josta-birsalma)
  • 3 dkg gluténmentes kakaópor
  • 15 dkg cukor
  • 2 kávéskanál gluténmentes sütőpor
  • 15 dkg magozott meggy (levével együtt)

Szóráshoz:

  • 2 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

  • összekeverem a hozzávalókat
  • beleöntöm az előre kivajazott tortaformába.
  • Előmelegített gázsütőben (közepes lángon) kb. 30-35percig sütöm. (néha tűpróbával ellenőrizzük, hogy kellően átsült-e)
  • Mikor kész, kókuszreszelékkel megszórom

* Cöliákia mellé társuló laktózintolerancia esetén használhatóak laktózmentes tejtermékek is.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 50-60 perc

A dietetikus tippje: fogyasszuk mértékkel az aránylag magas zsír és cukortartalma miatt.

Tápanyagtartalom az egészben 12 szeletre vágva

1 szeletben

14 szeletre vágva

1 szeletben

Energia 3961 kcal / 16557 kJ 330 kcal / 1379 kJ 283 kcal / 1183 kJ
Fehérje 75,3 g 6,3 g 5,4 g
Zsír 184,3 g 15,4 g 13,2 g
  amelyből telített zsírsavak 118,0 g 9,8 g 8,4 g
Szénhidrát 472,8 g 39,4 g 33,8 g
  amelyből cukrok 229,9 g 19,2 g 16,4 g
Rost 12,6 g 1,1 g 0,9 g

A kakaós kevert gluténmentes sütemény recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

kakaós kevert torta gluténmentes sütemény recept

 

Kategória: , , ,