Karácsonyi gluténmentes muffin édesítőszerrel – 30 perc alatt
Aszalt szilvás – rumos – mákos gluténmentes muffin kitűnő karácsonyi recept, amely tejmentes így tejfehérje allergiások és tejcukorérzékenyek is bátran fogyaszthatják!
- 5,5 dkg darált mák
- 6 dkg magozott aszalt szilva
- 1 evőkanál rumaroma
- 1,5 dkg édesítőszer (* 1:4)
- 8 dkg margarin
- 8 dkg barna rizsliszt
- 3 g gluténmentes sütőpor
- 2 db közepes méretű tojás (M-es)
* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejével egyenértékű.
Elkészítés:
- A mákot és az aszalt szilvát leturmixoljuk, majd hozzá adjuk a többi alapanyagot és alaposan összeturmixoljuk az egészet.
- Muffin formákba tesszük.
- 180 °C fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
Nehézségi szint: kezdő:
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Tápanyagtartalom | az egész adagban | 6 darab készítésekor 1 darab GM muffinban |
Energia | 1211,8 kcal / 5053,2 kJ | 202 kcal / 842,2 kJ |
Fehérje | 28,0 g | 4,7 g |
Zsír | 68,1 g | 11,4 g |
amelyből telített zsírsavak | 14,3 g | 2,4 g |
Szénhidrát | 113,1 g | 18,9 g |
amelyből cukrok | 25,5 g | 4,3 g |
Rost | 11,6 g | 1,9 g |
Az karácsonyi gluténmentes muffin recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt barna rizsliszt édesítőszer glutén és tejmentes karácsonyi GM receptek mák margarin muffin receptek rumaroma sütőpor szilva tojás