Karfiolos gluténmentes kenyér
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes karfiolos kenyér recepttel bővült.
Egy igazán finom és étel mentő finomságot készítettem. A karfiol leveleit és torzsáját használtam fel ehhez a kenyérhez.
Hozzávalók (12 szelet):
- 260 g karfiol levél és Torzsa meg párolva megfőzve
- 260 g It’s us Mikló’s gluténmentes lisztkeverék
- 50 g gluténmentes gépsonka
- 3 db M-es egész tojás
- 10 g sütőpor
- 1,5 dl napraforgó étolaj
- 8 dkg gramm növényi sajt felkockázva
- 0,5 dl rizsital
- frissen őrölt bors, ízlés szerint
- egy csipetnyi frissen őrölt szerecsendió
- 3 teáskanál só
A karfiolos gluténmentes kenyér elkészítése:
- A meg párolt megpuhult karfiol levelet és torzsáját a 3 db tojással aprító gépben homogénné aprítjuk.
- Kiöntjük egy tálba.
- Ehhez öntsük a lisztet a sütőporral a felkockázott növényi sajtot és sonkát.
- Szitáljuk bele a lisztet, öntsük hozzá az étolajat, rizstejet és keverjük össze.
- Sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába öntjük a tésztát.
- Előmelegített 175 °C fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
- Szeletelve találjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 45 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A sütőporos karfiolos gluténmentes kenyér recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bors édes étolaj gyors It's us Mikló's bread mix gluténmentes lisztkeverék karfiol reggeli rizsital sajt só sonka sütőpor szerecsendió tojás uzsonna és tízórai