Kék sajttal és fügével töltött csirkemell
- 80 dkg csirkemell
- 10 dkg kék sajt (gorgonzola)
- 10 dkg aszalt füge
- só, bors
- olívaolaj
- kevés vaj
- 3 dl tej
- 20 dkg darált dió
Elkészítés:
- A csirkemellet felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
- Kék sajtot morzsolunk rá és aszalt fügéket helyezünk rá, majd szorosan feltekerjük és fogpiszkálóval átszúrjuk.
- Serpenyőben, kevés olajon a roládok minden oldalát elősütjük, majd tepsibe helyezzük őket.
- Vajat morzsolunk rá és 190 ºC fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
- Közben a diómártáshoz a tejet felforraljuk, hozzáadjuk a darált diót, enyhén sózzuk, borsozzuk és állandó kevergetés mellett 5-6 percig forraljuk.
- A kész csirkemellet a diómártással és (barna) rizzsel tálaljuk.
Elkészítési idő: 60-70 perc
Nehézségi szint: közepes
- Recept címke: csirkemell dió füge karácsonyi GM receptek kéksajt olívaolaj tej vaj










Gluténmentes dió bundás, Kolos féle túrógombóc
Bizonyára tudjátok már, hogy a tejfehérje mentes diétából legjobban a túró hiányzik. Most elkészítettem túrógombócot,...
Gluténmentes hamis fekete erdő pohárdesszert – sütés nélkül
Kánikula, meleg és forróság a konyhában is. Épp ezért nem is szerettem volna bekapcsolni a...
Gluténmentes cukkinis-répás sonkás tekercs
Interneten többször is szembe jött velem ez a recept. Saját ízlésem szerint alakítottam át és...
Gluténmentes cukkinis tócsni
Az egyik legfinomabb nyári zöldség a cukkini. Könnyen elkészíthető. Most egy percek alatt elkészíthető, tócsnival... 

