Kesudiós-mangós joghurt – 20 perc
- 4 dl natúr * joghurt
- 2-3 evőkanál méz
- 1 citrom reszelt héja
- 1 db mangó
- 5 dkg kesudió
- ízlés szerint 5 dkg marcipán
Elkészítés:
- A kesudiót száraz serpenyőbe szórjuk és közepes lángon pár perc alatt – rázogatva – megpirítjuk. (Ezt akár előző este is elkészíthetjük.)
- Ha kész, félretesszük hűlni.
- A joghurtot kikeverjük a mézzel és a reszelt citrom héjával és tálakba szedjük.
- A mangó húsát kis kockákra vágjuk és a felét a joghurtba keverjük a felkockázott marcipánnal együtt.
- A maradék mangót a tetejére szórjuk és meghintjük a felaprított pirított kesudióval is.
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Nehézségi szint: kezdő
* Cöliákia mellé társult tejcukor érzékenység esetén használható laktózmentes joghurt is.
- Recept címke: 30 perc alatt citrom joghurt kesudió mangó max. 20 perces gluténmentes receptek méz