Kinder szelet lisztmentesen – csökkentett szénhidrát tartalommal
A tésztához:
- 5 db közepes méretű (M-es) tojás
- 75 g eritrit édesítőszer
- 50 g cukrozatlan gluténmentes kakaópor
- 4 g sütőpor
A krémhez:
- 300 g habtejszín
- 35 g porcukor (vagy helyette kb. 50g eritrit)
- 1 tasak gluténmentes habfixáló
- 1 tasak gluténmentes zselatinfix – (ha a krém túl lágy volna)
Elkészítés:
- A tojásokat alaposan megmossuk és kettéválasztjuk, a sárgáját kikeverjük az eritrittel, a fehérjét kemény habbá verjük.
- Óvatosan összeforgatjuk őket, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert kakaóport.
- A masszát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük és 180 °C fokon kb. 15 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
- Ha kihűlt, elkészítjük a krémet: a jól behűtött habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
- A kihűlt tésztát kettévágjuk, az egyik lapra ráhalmozzuk a tejszínhabot, elegyengetjük, elsimítjuk, majd óvatosan ráhelyezzük a másik lapot.
- Hűtőbe tesszük minimum 2-3 órára, majd óvatosan, apró mozdulatokkal haladva felszeleteljük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 40 perc + hűtési, hűlési idő
Tápanyagtartalom 1 adagban, ha a tészta eritrittel, a krém pedig porcukorral készül:
Energia | 379 kcal / 1583,8 kJ |
Zsír | 31,2 g |
Szénhidrát | 13 g |
Fehérje | 11,1 g |
Élelmi rost | 4,7 g |
A lisztmentes elkészített gluténmentes “Kinder” szelet recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Dékei Zóra, weboldalunk dietetikusa végezte el.
Gluténmentes Kinder szelet készítése
- Recept címke: cukor édesítőszer eritrit habtejszín kakaópor receptvideo tojás