Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Kivis banánturmix – egyszerű vitaminpótlás

Gyors tízórai vagy uzsonnaötlet, amelyet a kisgyermekektől a felnőttekig mindenki szeretni fog!

Kivis banánturmixHozzávalók 2 főre

  • 1 db banán (100 g)
  • 2 db közepes méretű kivi (kb. 70g /db)
  • 4 dl 1,5%-os * tej
  • 1 dl víz

Elkészítés:

  • A banánt és a kivit hámozzuk meg, majd vágjuk apró kockákra.
  • A felvágott gyümölcsöket tegyük be egy késes robotgépbe, majd pépesítsük simára. Legvégül adjuk hozzá a tejet, és az 1 dl vizet, majd turmixoljuk készre.
  • Az elkészült turmixot töltsük poharakba, és fogyaszthatjuk is!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

* Cöliákia és együttes laktózintolerancia esetén használható laktózmentes tej is vagy akár növényi italok is.

Elkészítési idő: 5 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy adagra vonatkoztatva: Egy adag
Energia 195 kcal / 813 kJ
Fehérje 8,4 g
Zsír 3,6 g
Szénhidrát 31 g
Élelmi rost 3,7 g

A kivis banánturmix receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.

Kategória: , , ,