Klasszikusok gluténmentesen: bolognai mártás
Egy klasszikust készítettünk el: bolognai mártás, ami több adagban lefagyasztva, bármikor készíthetünk magunk egy villám gyors ebédet, vacsorát, hiszen csak egy adag gluténmentes tésztát kell hozzá kifőzni.
- 50 dkg darált sovány sertéscomb (10% zsírtartalom)
- 1,5 fej vöröshagyma
- só
- 5 dl sűrített paradicsom
- 1 kávéskanál pirospaprika
- szárított petrezselyem
- bazsalikom
- oregánó
- 2 evőkanál étolaj
Elkészítés:
- A hagymát megpucoljuk, megmossuk, feldaraboljuk.
- Egy serpenyőbe 2-3 evőkanál olajat teszünk, rátesszük a hagymát, megpirítjuk
- Majd rátesszük a darált húst, átforgatjuk, fűszerezzük, sózzuk, hagyjuk pirulni
- Ha megpirult, hozzáadjuk, a sűrített paradicsomot megkeverjük, majd félig lefedve főzzük.
Gluténmentes makaróni tésztával és reszelt sajttal tálaljuk
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 60 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 4 adag esetén 1 adag Bolognai mártásban |
Energia | 949 kcal / 3967 kJ | 237 kcal / 991 kJ |
Fehérje | 35,1 g | 8,8 g |
Zsír | 39,5 g | 9,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 27,7 g | 6,9 g |
Szénhidrát | 106,7 g | 26,7 g |
amelyből cukrok | 51,8 g | 13,0 g |
Rost | 14,3 g | 3,6 g |
A gluténmentes recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bazsalikom étolaj gluténmentes száraztészta oregánó paprika paradicsom sűrítmény petrezselyem sertéshús só vöröshagyma