Klasszikusok gluténmentesen – görhe, édesítőszerrel
Egy olcsó, gyors, tej- és gluténmentes recept: görhe vagy más néven málé. Édesítőszerrel elkészítve.
Hozzávalók. 8 szelethez
- 10 dkg kukoricadara
- 2 evőkanál édesítő (* 1:4)
- 5 dl kókusztej
- 1 evőkanál vanília aroma
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- 6 dkg margarin
* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejével egyenértékű
Elkészítés:
- A kukoricadarát a kókusztejjel, vanília aromával, édesítővel kikeverjük, majd felfőzzük.
- Hozzáadjuk a margarin és a két tojássárgáját, alaposan elkeverjük, pár percet főzzük még.
- A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzákeverjük.
- Szilikon formába tesszük, majd 180 °C fokon kb. 30 percig sütjük légkeverésen.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 50 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 8 szelet esetén 1 Görhében |
Energia | 653 kcal / 3565 kJ | 108 kcal / 451 kJ |
Fehérje | 18,9 g | 2,4 g |
Zsír | 43,2 g | 5,4 g |
amelyből telített zsírsavak | 14,0 g | 1,8 g |
Szénhidrát | 94,1 g | 11,8 g |
amelyből cukrok | 12,8 g | 1,6 g |
Rost | 4,2 g | 0,5 g |
A gluténmentes sütemény recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: édesítőszer glutén és tejmentes kókusztej kukoricadara margarin tojás vanília aroma