Kókuszkrémes kakaós piskótatekercs
- 6 db tojás kettéválasztva
- 12 dkg porcukor
- 4 dkg cukrozatlan gluténmentes kakaópor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
A töltelékhez:
- 25 dkg mascarpone
- 8 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
- A tojásfehérjét a porcukor 1/3 részével kemény habbá verjük, a sárgáját a maradék porcukorral fehéredésig keverjük, majd óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabbal.
- A kakaóport és a szódabikarbónát összekeverjük és a tojásos keverékbe szitáljuk és óvatosan összekeverjük.
- A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és kb. 15 percig sütjük.
- Amíg sül, benedvesítünk egy tiszta konyharuhát és amikor kész a piskótánk, még melegen átemeljük erre a konyharuhára úgy, hogy a sütőpapíros rész legyen felül.
- Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt róla és még melegen felcsavarjuk a hosszabbik oldalánál fogva.
- Így, üresen feltekerve hagyjuk teljesen kihűlni.
- Közben elkészítjük a tölteléket: a mascarponét kikeverjük a porcukorral, majd elkeverjük benne a kókuszreszeléket is.
- Ha kihűlt a tészta és a krém is elkészült, összeállítjuk a süteményt: A tésztát kiterítjük, megkenjük a krémmel és újra feltekerjük.
- Hűtőbe tesszük kb. 1 órára, majd szeletelve tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc + pihentetési idő
Nehézségi szint: kezdő
Infó:
A kakaós piskótatekercs liszt nélkül is összeáll.
Facebook oldalunkra érkezett kérdés után megerősítjük, hogy a receptben nincs elírás, nem szükséges hozzá liszt. Ez egy különleges, lapos gluténmentes piskóta, amely ennyi kakaóporral, liszt nélkül is összeáll.
- Recept címke: glutén- és élesztőmentes gluténmentes piskóta kakaópor kókuszreszelék mascarpone piskótatekercs porcukor tojás