Kókuszos császármorzsa golyók gluténmentesen
A császármorzsa vagy más néven smarni népszerű édesség, de inkább mint ebéd utáni desszertet tudjuk elképzelni. Egy kis fantáziával készíthetünk belőle golyócskákat is amit vendégeknek is tudunk kínálni.
Hozzávalók: kb. 30 golyó (mérettől függően)
- 2 csomag Rizsiri gluténmentes császármorzsa alapor
- 3 evőkanál margarin
- 1 csomag kókuszos Haas vaníliás pudingpor (40 g)
- 4 dl rizsital (”rizstej”)
- ízlés szerint édesítőszer
- 5 evőkanál kókuszreszelék
- kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítés:
- A császármorzsát kikeverjük 5 dl vízzel.
- A margarint egy serpenyőben felolvasztjuk és ráöntjük a császármorzsa alapot, megsütjük.
- A pudingport megfőzzük a rizsitalban, majd ha kihűlt a császármorzsa, akkor hozzáadjuk a kész pudingot, kókuszreszeléket, összekeverjük.
- Gombócokat formázunk belőle (lehet kisebb vagy nagyobb) és kókuszreszelékbe forgatjuk.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 60 perc
TIPP: receptünk tejmentes így laktózérzékenyek és tejfehérje allergiások is beépíthetik gluténmentes étrendjükbe.
Tápanyagtartalom | az egészben | 30 db. esetén 1 golyóban (kb. 3,5 dkg) |
Energia | 1804 kcal / 7523 kJ | 60 kcal / 250 kJ |
Fehérje | 24,2 g | 0,8 g |
Zsír | 65,3 g | 2,2 g |
amelyből telített zsírsavak | 31,9 g | 1,1 g |
Szénhidrát | 267,6 g | 8,9 g |
amelyből cukrok | 24,8 g | 0,8 g |
Rost | 24,2 g | 0,8 g |
A gluténmentes császármorzsa golyók recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: császármorzsa - smarni édesítőszer glutén és tejmentes gluténmentes golyók gluténmentes party snack kókuszreszelék margarin rizsital uzsonna és tízórai vanília puding