Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Kókuszos császármorzsa golyók gluténmentesen

A császármorzsa vagy más néven smarni népszerű édesség, de inkább mint ebéd utáni desszertet tudjuk elképzelni. Egy kis fantáziával készíthetünk belőle golyócskákat is amit vendégeknek is tudunk kínálni.

kókuszos gluténmentes császármorzsa golyókHozzávalók: kb. 30 golyó (mérettől függően)

Elkészítés:

  • A császármorzsát kikeverjük 5 dl vízzel.
  • A margarint egy serpenyőben felolvasztjuk és ráöntjük a császármorzsa alapot, megsütjük.
  • A pudingport megfőzzük a rizsitalban, majd ha kihűlt a császármorzsa, akkor hozzáadjuk a kész pudingot, kókuszreszeléket, összekeverjük.
  • Gombócokat formázunk belőle (lehet kisebb vagy nagyobb) és kókuszreszelékbe forgatjuk.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 60 perc

TIPP: receptünk tejmentes így laktózérzékenyek és tejfehérje allergiások is beépíthetik gluténmentes étrendjükbe.

Tápanyagtartalom az egészben 30 db. esetén
1 golyóban (kb. 3,5 dkg)
Energia 1804 kcal / 7523 kJ 60 kcal / 250 kJ
Fehérje 24,2 g 0,8 g
Zsír 65,3 g 2,2 g
  amelyből telített zsírsavak 31,9 g 1,1 g
Szénhidrát 267,6 g 8,9 g
  amelyből cukrok 24,8 g 0,8 g
Rost 24,2 g 0,8 g

A gluténmentes császármorzsa golyók recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

kókuszos gluténmentes császármorzsa golyók

kókuszos gluténmentes császármorzsa golyók

Kategória: ,