Kókuszos “tejberizs” – tejmentes, gluténmentes
- 0,5 liter rizsital (“rizstej”)
- 35 g kristálycukor (3 csapott evőkanál)
- 125 g rizs
- 40 g kókuszreszelék
- a tetejére cukrozatlan gluténmentes kakaópor (10g)
Elkészítés:
- A rizst megmossuk és a rizsitallal és cukorral együtt egy lábasba öntjük. Közepes lángon, alkalmanként megkeverve puhára főzzük a rizst (mint amikor normál tejberizst főzünk).
- 10 perc elteltével hozzákeverjük a kókuszreszeléket is – ha túl sűrű lenne 1-2 evőkanál vízzel hígítjuk.
- Melegen, vagy hidegen tálaljuk, a tetejére kakaóport szórva.
Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi szint: kezdő
Egy adag | |
Energia | 533,5 kcal /2231 kJ |
Fehérje | 8 g |
Zsír | 16 g |
Szénhidrát | 88,5 g |
Élelmi rost | 7,7 g |
A kókuszos tejmentes gluténmentes tejberizs recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Dékei Zóra, weboldalunk dietetikusa végezte el.
A tejberizs név kicsit becsapós, hiszen a mai receptünk tejmentes, ezért tejfehérje allergiások, laktózérzékenyek is nyugodtan beépíthetik diétájukba.
- Recept címke: 30 perc alatt cukor glutén és tejmentes kakaópor kókuszreszelék max. 20 perces gluténmentes receptek rizs rizsital tej - tojás - gluténmentes tejberizs