Mángoldos túrós kölesgolyó – egyszerű, de nagyszerű GM vacsoraötlet
Ez a finomság tartalmazza az ásványi anyagok közül minden makrótápanyagot, amire a szervezetünknek szüksége van! Érdemes kipróbálni, kiváló választás edzés utáni étkezéshez is akár.
Hozzávalók 15 db-hoz:
- 140 g köles
- 400 g friss mángold (kb. 300 g tisztítva)
- 1 teáskanál Medvehagyma pesto 10 g
- 4 gerezd fokhagyma
- 250 g sovány krémtúró
- só, bors
Elkészítés:
- A kölest mérjük ki, majd kétszeres mennyiségű vízben főzzük puhára. Ízesítsük sóval, borssal.
- Közben a mángoldot tisztítsuk meg, tépkedjük apró darabokra, majd a 4 gerezd fokhagymanyomón átnyomott fokhagymával együtt egy lábosban 5 perc alatt fonnyasszuk meg. A megfonnyasztott mángoldot alaposan dolgozzuk el a megpárolt kölessel, majd ízesítsük 1 teáskanál medvehagyma pestóval (elhagyható, vagy használhatunk bazsalikom pestót is). Az egészhez keverjük hozzá a sovány krém állagú túrót, majd kezünk segítségével formázzunk azonos nagyságú golyókat.
- Tálaláshoz készítsünk hozzá friss vegyes salátát és ízesítsük szárazon pirított szeletelt mandulával. Azonnal fogyaszthatjuk!
Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi szint: kezdő
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Tápanyagtartalom az egész adagra és egy darabra vonatkoztatva (15 esetében):
Tápanyag | Egész adag | Egy darab |
Energia | 786,7 kcal /3288,4 kJ | 53 kcal/221,7 kJ |
Fehérje | 52 g | 3,5 g |
Zsír | 7 g | 0,5 g |
Szénhidrát | 124 g | 8,3 g |
Élelmi rost | 18 g | 1,2 g |
A mángoldos túrós kölesgolyó receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg. A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.
Találkozhat Zórával a Mandulaliget Főzőiskolában, ahol oktatóként saját tanfolyamokat tart!
- Recept címke: 30 perc alatt fokhagyma köles mángold max. 20 perces gluténmentes receptek pesto túró