Köleskása – tejmentes, gluténmentes recept édesítőszerrel
A kása az európai konyha legősibb ételeinek az egyike. Könnyen és gyorsan készíthető laktató étel. A köles egy gluténmentes gabona, így mai kása receptünket azzal készítettük el. Köleskása – tejmentes és gluténmentes recept.
- 4 dkg instant köleskása (nem kölesdara (!) )
- 1 kávéskanál vanília aroma
- 0,5 evőkanál édesítő (*1:4)
- 2 dl kókuszital (“kókusztej”)
* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg
Elkészítés:
- Az alapanyagokat alaposan kikeverjük, majd pár perc alatt sűrűre főzzük
- Tálaláskor tetszőlegesen ízesíthetjük kakaóporral, fahéjjal, lekvárral de akár az évszaknak megfelelő gyümölcsökkel is.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 20 perc
Tápanyagtartalom
Energia | 185 kcal / 773 kJ |
Fehérje | 4,0 g |
Zsír | 3,4 g |
amelyből telített zsírsavak | 2,0 g |
Szénhidrát | 33,4 g |
amelyből cukrok | 4,3 g |
Rost | 1,5 g |
A gluténmentes köleskása recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt alpro édesítőszer glutén és tejmentes gyümölcs kakaópor kókuszital köles köleskása max. 20 perces gluténmentes receptek őrölt fahéj reggeli tejbegríz vanília aroma