Kolos féle „Oreo” keksz gluténmentesen
KolosFreeFood receptválogatásunk egy kolos féle „Oreo” keksszel bővült.
Az egyik legfinomabb, legkedveltebb keksz ez. Hazánktól távol már tudtam vásárolni mentes kekszet, se glutén, se tej. Most egy roppant gyorsan elkészíthető változatát készítettem el. A keksz adott volt, mellé készítettem glutén- és tejmentesen a krémet. Az íze fantasztikus!
Hozzávalók (20 pár keksz):
Keksz:
- 300 g It’s us gluténmentes kakaós omlós keksz
Töltelék:
- 250 ml növényi tejszínhab alternatíva
- 30 ml víz
- 1 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál vanília kivonat
- 4 evőkanál cukor
- 1 zacskó vaníliáscukor
- csipet só
- 4 db It’s us gluténmentes kakaós omlós keksz
A kolos féle „Oreo” keksz elkészítése:
- Vizet öntsük egy tálba.
- Ebbe öntsük a növényi tejszínhab alternatívából 180 ml-t.
- Mérjük hozzá a vaníliás cukrot, sót és a vanília kivonatot.
- A maradék növényi habot keverjük el a cukorral és a pudingporral.
- Kezdjük el forralni a folyadékot.
- Ehhez keverjük gyors mozdulatokkal az alaposan elkevert pudingport.
- Folyamatosan keverjük, le ne égjen a puding főzés közben.
- Amikor kész, morzsoljuk bele a 4 db kekszet.
- Majd, ha kihűlt lehet tölteni a kekszeket.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kevesebb, mint 30 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A kolos féle „Oreo” keksz tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt cukor édes gluténmentes keksz gyors ivóvíz keksz növényi habtejszín alternatíva reggeli só uzsonna és tízórai vanília aroma vanília puding vaníliás cukor