Könnyed csokimousse – friss eperrel az igazi!
Villámgyors, könnyed és ínycsiklandozó. Dobjuk össze reggel, mire a vendégek jönnek tökéletesen össze fog állni! Készíthetjük bármilyen friss gyümölccsel, az eredmény magáért fog beszélni!
- 100 g gluténmentes étcsokoládé (cukormentes)
- 4 db közepes méretű (M-es) tojás
- 2 dl * habtejszín
- 2 (kb. 20 g) evőkanál nyírfacukor (édesítőszer)
- 2 evőkanál zsírszegény holland kakaópor (kb. 20 g)
- 250 g friss eper
Elkészítés:
- A tojásokat alaposan mossuk meg, majd válasszuk szét. A sárgáját keverjük habosra a nyírfacukorral és a kakaóporral.
- A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, majd ha enyhén kihűlt, de még folyós, adjuk hozzá a tojássárgájás keverékhez.
- A tojásfehérjét és a habtejszínt külön-külön verjük habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a többi alapanyaghoz.
- Az így elkészült csokimousset adagoljuk poharakba, szórjuk meg frissen mosott, darabolt eperrel, majd tálalásig tegyük a hűtőbe!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: kb. 5 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy adagban:
Energia | 255,8 kcal/1069,1 kJ |
Fehérje | 7 g |
Zsír | 20,8 g |
Telített zsír | 12,1 g |
Szénhidrát | 11,2 g |
Ebből cukor | 5,4 g |
Élelmi rost | 0,9 g |
A gluténmentes csokimousse receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: 30 perc alatt eper gluténmentes étcsokoládé gluténmentes mousse receptek habtejszín húsvéti receptek kakaópor max. 20 perces gluténmentes receptek nyírfacukor poharas desszertek tojás xilit