Krumplisaláta balzsamecetes öntettel – gluténmentes
Hozzávalók a krumplisalátához:
- 1 kg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg bacon
- 4-5 evőkanál fehér balzsamecet
- 2 teáskanál mustár
- 1 teáskanál méz
- só, bors
Elkészítés:
- A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és sós vízben megfőzzük.
- Leöntjük róla a vizet és hűlni hagyjuk.
- A bacont kis kockákra vágjuk és serpenyőben közepes lángon 10-15 perc alatt ropogósra sütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és megdinszteljük rajta.
- A balzsamecetet elkeverjük a mustárral és a mézzel, enyhén sózzuk, borsozzuk.
- A krumplit hozzáadjuk a hagymás baconhöz, megforgatjuk rajta, majd az egészet egy tálba szedjük, meglocsoljuk az öntettel és összeforgatjuk.
Nehézségi szint: könnyű
Elkészítési idő: 45 perc
- Recept címke: bacon balzsamecet burgonya méz mustár vöröshagyma