Kukoricapelyhes dupla paníros csirkemell gluténmentesen
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes bundába panírozott csirkemell bővült.
Annak idején, jó pár, akarom mondani sok-sok évvel ezelőtt ettem KFC csirkét. Millió cikket olvastam a KFC pác titkáról, és a bundázásukról. Mivel már nem ehetek ilyen húst, próbáltam megalkotni otthon mentesítve. A kukoricapehelybe burkolt csirkemell darabok teljes mértékben hozza a „krancsi”, ropogós élményt. Egy próbát mindenképp megér.
Hozzávalók (5 adag):
- 500 g csirkemell filé
- ¾ csomag Lucullus ropogós csirkefalatok fűszer
- 10 g zellerleveles fűszersó
- 1 mokkáskanál Lucullus füstöltpaprika őrlemény
- 1 mokkáskanál chilipaprika
- 4 evőkanál olívaolaj
Gluténmentes bundához:
- 100 g It’s us Naturbit barna rizsliszt
- 2 db egész L méretű tojás
- 0,5 dl növényi ital (rizs ital)
- 150 g gluténmentes kukoricapehely
- 1 evőkanál szezámmag
Sütéshez:
- bő olaj
A dupla paníros csirkemell elkészítése:
- Vágjuk vékonyabb szeletekre a csirkemelleket.
- Adjuk hozzá a pác száraz összetevőit.
- Öntsük rá az olíva olajat, és forgassuk össze.
- Tegyük be hűtőszekrénybe.
- Addig 100 g kukoricapelyhet daráljunk le többé kevésbé finom szemcséssé.
- Verjük fel a tojásokat a növényi itallal.
- Mérjük ki a barna rizslisztet.
- Egy óra múlva vegyük ki a hússzeleteket a hűtőből.
- Először forgassuk be szokás szerint liszt, tojás majd a darált kukoricapehelybe.
- Amikor kész az összes hús, újra be kell forgatnunk a felvert tojásba, majd másodjára már ne a ledarált pehelybe, hanem a nagyobb darabokban megmaradt pehelybe.
- Forró, bő olajban süssük ki.
- Tegyük törlőpapírra, hogy a maradék olajat felszívja a papír.
- Salátával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő, könnyen elkészíthető
Elkészítési idő: pácolás 1 óra, sütés kb. 30 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 adag kukoricapelyhes dupla gluténmentes paníros csirkemellben |
Energia | 10479 kJ / 2501 kcal | 2095 kJ / 500 kcal |
Zsír | 86,1 g | 17,2 g |
amelyből telített zsírsavak | 14,5 g | 2,9 g |
Szénhidrát | 265,6 g | 53,1 g |
amelyből cukrok | 32,1 g | 6,4 g |
Rost | 9,7 g | 1,9 g |
Fehérje | 149,2 g | 29,8 g |
Só | 2,25 g | 2,25 g |
A duplán panírozott gluténmentes csirkemell tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: barna rizsliszt csirkemell DIY - csináld magad gluténmentesen! főétel glutén és tejmentes kukoricapehely olívaolaj rántott hús rizsital sültcsire fűszerkeverék szezámmag tojás tojásmentes zöldfűszerek