Lekváros-mogyorós gluténmentes csokikockák
Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg gluténmentes étcsokoládé
- 4 db tojás
- 10 dkg cukor
- 12 dkg darált (sótlan) mogyoró
- 15 dkg sárgabarack lekvár
Elkészítés:
- A vajat tűzhelyen megolvasztjuk, beletördeljük a gluténmentes csokoládét és kevergetve összeolvasztjuk.
- A tojásokat alaposan megmossuk majd kettéválasztjuk.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral.
- A cukros tojássárgájához hozzáadjuk a baracklekvárt és a vajas csokoládét és a darált mogyorót, majd végül óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot is.
- Közepes méretű kivajazott és kakaóporral meghintett sütőformába öntjük és 190 °C fokon 25 percig sütjük.
- Ha elkészült, kicsit hűlni hagyjuk, majd felforrósítjuk a lekvárt és megkenjük a sütemény tetejét.
- Közvetlenül tálalás előtt darált mogyoróval szórjuk meg a süteményt.