Lekváros-mogyorós gluténmentes csokikockák
Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:
- 15 dkg vaj
 - 15 dkg gluténmentes étcsokoládé
 - 4 db tojás
 - 10 dkg cukor
 - 12 dkg darált (sótlan) mogyoró
 - 15 dkg sárgabarack lekvár
 
Elkészítés:
- A vajat tűzhelyen megolvasztjuk, beletördeljük a gluténmentes csokoládét és kevergetve összeolvasztjuk.
 - A tojásokat alaposan megmossuk majd kettéválasztjuk.
 - A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral.
 - A cukros tojássárgájához hozzáadjuk a baracklekvárt és a vajas csokoládét és a darált mogyorót, majd végül óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot is.
 - Közepes méretű kivajazott és kakaóporral meghintett sütőformába öntjük és 190 °C fokon 25 percig sütjük.
 - Ha elkészült, kicsit hűlni hagyjuk, majd felforrósítjuk a lekvárt és megkenjük a sütemény tetejét.
 - Közvetlenül tálalás előtt darált mogyoróval szórjuk meg a süteményt.
 


		
		
		
		








            Gluténmentes dió bundás, Kolos féle túrógombóc
             Bizonyára tudjátok már, hogy a tejfehérje mentes diétából legjobban a túró hiányzik. Most elkészítettem túrógombócot,...			 
            Gluténmentes hamis fekete erdő pohárdesszert – sütés nélkül
             Kánikula, meleg és forróság a konyhában is. Épp ezért nem is szerettem volna bekapcsolni a...			 
            Gluténmentes cukkinis-répás sonkás tekercs
             Interneten többször is szembe jött velem ez a recept. Saját ízlésem szerint alakítottam át és...			 
            Gluténmentes cukkinis tócsni
             Az egyik legfinomabb nyári zöldség a cukkini. Könnyen elkészíthető. Most egy percek alatt elkészíthető, tócsnival...			 

