Lenmaglisztes mini palacsinta édesítőszerrel – 20 perc
Villámgyors reggeli palacsintaötlet az egészség jegyében! Kápráztassuk el az ébredező családtagjainkat!
Hozzávaló 15 db mini palacsintához:
- 80 g kukoricaliszt
- 30 g barna rizsliszt
- 40 g lenmagliszt
- 5 g psyllium útifű maghéj (1 teáskanál)
- 100 ml szénsavas víz
- 2 evőkanál eritrit (édesítőszer)
- 1 db közepes méretű (M-es) tojás
- 30 g * vaj és egy kevés a sütéshez is
- 300 ml * tej
Elkészítés:
- A száraz hozzávalókat mérjük ki és keverjük össze.
- A vajat enyhén olvasszuk meg, majd keverjük a száraz hozzávalókhoz.
- A tojást mossuk meg, majd üssük fel és a tejjel együtt keverjük a többi alapanyaghoz. Legvégül a tejjel keverjük csomómentesre a masszát.
- 15 percet hagyjuk állni, majd süssük ki a palacsintákat.
- A palacsintasütőt kenjük ki vékonyan olajjal, majd kezdjük el melegíteni. Amikor felmelegedett az olaj, kis merőkanállal tegyünk 3 adag tésztát a serpenyőbe. Elég ha kiadagoljuk, nem kell elteríteni, sütés közben valamennyire egyébként is szét fog terülni. Pár perc alatt süssük meg mindkét oldalát a tésztának. Ha elkészült, vegyük ki egy lapáttal, majd így járjunk el a maradék tésztával is.
- Tálaláskor joghurtos túróval, friss gyümölccsel, vagy akár házi lekvárral is kínálhatjuk.
Jó étvágyat kívánunk!
* Laktózérzékenység esetén használható laktózmentes vaj és tej is.
Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom az egész adagban és egy darabban (15 db. készítésekor)
Tápanyag | Egész adag | Egy darab |
Energia | 1056,7 kcal / 4406,7 kJ | 70,4 kcal /293,7 kJ |
Fehérje | 34,3 g | 2,3 g |
Zsír | 53,6 g | 3,6 g |
Szénhidrát | 101,9 g | 6,8 g |
Élelmi rost | 20,6 g | 1,4 g |
A lenmaglisztes mini gluténmentes palacsinta receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: 30 perc alatt barna rizsliszt édesítőszer eritrit kukoricaliszt lenmagliszt max. 20 perces gluténmentes receptek palacsinta psyllium rost (útifűmaghéj) street food tej tojás vaj