Lilahagymás kukoricasaláta
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 2 fej lilahagyma
- 1 db kukoricakonzerv (340 grammos)
- 2 evőkanál fehérbor ecet
- 6 evőkanál víz
- 1 mokkáskanálnyi só
- pici bors
Elkészítés:
- A lilahagymát meghámozzuk, félbevágjuk és felkarikázzuk.
- Egy tányérra tesszük, meghintjük a mokkáskanálnyi sóval és állni hagyjuk 10-15 percig.
- A kukoricát lecsepegtetjük. A vizet és a fehérbor ecetet elkeverjük.
- A kukoricát elkeverjük a lilahagymával és meglocsoljuk az ecetes vízzel. Ízlés szerint kevés borssal ízesíthetjük.
- Ajánlott sültek mellé, de reggelire, vacsorára, vagy előételként önmagában is fogyasztható!
TIPP: A lilahagyma igazi C-vitamin bomba, jelentős mennyiségű B-vitamint is tartalmaz, és emellett még baktérium- és vírusölő hatású illóolajokban is gazdag, ezért jól alkalmazható fertőzés, influenza, és más gyulladással járó betegség esetén.
- Recept címke: balzsamecet csemege kukorica lila hagyma víz