Lusta Kolos gluténmentes tésztája
KolosFreeFood receptválogatásunk egy lusta Kolos gluténmentes tészta receptjével bővült.
Januári hónap számomra leghosszabb, mintha sosem akarna véget érni. Rengeteg dolog van ilyenkor az iskolában, időm szinte semmire. Így született meg ez a gyors gluténmentes recept. Maradékot mentettem, pörköltet, a hűtőszekrényből került elő kevés karfiol, növényi sajt is. Száraz tészta pedig szinte mindig van itthon. Igazán egyszerű recept, amíg készült tudtam a félév zárásával foglalkozni.
Hozzávalók (4 főre):
- 200 g Kitti’s rizses-köleses fusilli tészta
- 300 g pörkölt
- 250 g karfiol
- 200 ml rizs főzőkrém
- 200 ml víz
- 1 teáskanál só
- 200 g növényi sajt lereszelve
A lusta Kolos így készíti a gluténmentes tésztáját:
- Karfiolt vágjuk apró darabokra, pároljuk meg maximum 5 perc alatt sós vízben.
- Közben növényi sajtot reszeljük le.
- A megpárolt karfiolt, a maradék pörkölttel keverjük el.
- A száraztésztát adjuk hozzá, majd a rizs főzőkrémet és a sót is.
- Egy nagyobb tepsibe tegyük bele ezt.
- Erre öntsük a vizet.
- Egyenletesen oszlassuk el a reszelt sajtot a tetején.
- Fedjük le a tetejét alufóliával.
- Tegyük az ételt előmelegített 200 °C fokos sütőbe, ahol készre sütjük kb. 25-30 perc alatt.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: maximum 45 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A mediterrán Lusta Kolos gluténmentes tésztája tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: főétel gluténmentes egytálétel gyors It's us gluténmentes tészta ivóvíz karfiol kölestészta pörkölt reszelt sajt só tészta