Magos gluténmentes kenyér
Legújabb gluténmentes kenyér receptünk magokkal dúsított finomság, úgyhogy aki szereti a jó kis magos kenyeret, annak kötelező elkészítenie. Mik az előnyei a magvas kenyereknek? Először is nagyon finom. A hozzáadott magvak növelik a kenyér rost és zsírtartalmát, amely miatt tovább friss marad.
Hozzávalók 10-12 szelethez
- 50 dkg Miklo’s Seeded Bread Mix sokmagvas lisztkeverék
- 1 csomag gluténmentes porélesztő
- 12 g só
- 4,3 dl ivóvíz
- olaj a kenéshez
A gluténmentes magvas kenyér elkészítése
- A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól kidolgozzuk.
- Vékonyan kiolajozott kenyérformába tesszük, tetejét olajjal lekenjük.
- 50 °C fokos sütőben 1 órát kelesztjük, majd 180 °C fokon kb. 45-50 perc alatt megsütjük.
- Hagyjuk, míg teljesen kihűl, majd fogyasztható.
Nehézségi szint: közepes
Elkészítési idő: 120 perc. (kelesztés 1 óra, sütés 45-50 perc)
Tápanyagtartalom |
az egészben |
12 szelet esetén 1 szeletben |
Energia |
8175 kJ / 1951 kcal |
683 kJ 163 kcal |
Zsír |
56,2 g |
4,7 g |
amelyből telített zsírsavak |
7,1 g |
0,6 g |
Szénhidrát |
316,3 g |
26,4 g |
amelyből cukrok |
27,0 g |
2,3 g |
Rost |
44,0 g |
3,7 g |
Fehérje |
32,1 g |
2,7 g |
Só |
12,3 g |
1,0 g |
A magvas gluténmentes kenyér recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: élesztő étolaj glutén és tejmentes gluténmentes kenyér It's us gluténmentes termékek It's us Mikló's bread mix gluténmentes lisztkeverék só víz