Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Magos gluténmentes kenyér

magvas gluténmentes kenyérLegújabb gluténmentes kenyér receptünk magokkal dúsított finomság, úgyhogy aki szereti a jó kis magos kenyeret, annak kötelező elkészítenie. Mik az előnyei a magvas kenyereknek? Először is nagyon finom. A hozzáadott magvak növelik a kenyér rost és zsírtartalmát, amely miatt tovább friss marad.

Hozzávalók 10-12 szelethez

  • 50 dkg Miklo’s Seeded Bread Mix sokmagvas lisztkeverék
  • 1 csomag gluténmentes porélesztő
  • 12 g só
  • 4,3 dl ivóvíz
  • olaj a kenéshez

A gluténmentes magvas kenyér elkészítése

  • A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól kidolgozzuk.
  • Vékonyan kiolajozott kenyérformába tesszük, tetejét olajjal lekenjük.
  • 50 °C fokos sütőben 1 órát kelesztjük, majd 180 °C fokon kb. 45-50 perc alatt megsütjük.
  • Hagyjuk, míg teljesen kihűl, majd fogyasztható.

Nehézségi szint: közepes

Elkészítési idő:  120 perc. (kelesztés 1 óra, sütés 45-50 perc)

Tápanyagtartalom

az egészben

12 szelet esetén 1 szeletben

Energia

8175 kJ / 1951 kcal

683 kJ 163 kcal

Zsír

56,2 g

4,7 g

  amelyből telített zsírsavak

7,1 g

0,6 g

Szénhidrát

316,3 g

26,4 g

  amelyből cukrok

27,0 g

2,3 g

Rost

44,0 g

3,7 g

Fehérje

32,1 g

2,7 g

12,3 g

1,0 g

A magvas gluténmentes kenyér recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

magos gluténmentes kenyér recept

Magvas gluténmentes kenyér

Kategória: ,