Vaslábasban sült többmagvas barna gluténmentes kenyér
Mai gluténmentes barna kenyerünket az teszi különlegessé, hogy vaslábasban sütöttük. A tésztába többféle olajos magvat kevertünk, hogy még finomabb legyen
- 250 g Alfa mix barna gluténmentes lisztkeverék
- 10 g lenmag
- 10 g arany lenmag
- 10 g szezámmag
- 20 g Naturbit lágy zabpehely (gluténmentes)
- 4 g porélesztő
- 6 g só
- 290 ml kézmeleg víz
- 1 evőkanál olaj
- étolaj a kenéshez
- magok a szóráshoz
Elkészítés:
- A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, jól eldolgozzuk
- Kézzel vagy robotgéppel, alaposan kidolgozzuk, és beledolgozzuk az olajat.
- Egy vaslábast sütőpapírral kibélelünk
- A tésztát megformázzunk, majd a lábasba tesszük.
- Lekenjük olajjal, és megszórjuk magokkal.
- Meleg helyen kelesztjük egy órát.
- 200 °C fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
Nehézségi szint: közepes
Elkészítési idő: 120 perc
Tápanyagtartalom | az egész kenyérben | 10 dkg (100 g) kenyérben |
Energia | 1273 kcal / 53f08 kJ | 184 kcal / 767 kJ |
Fehérje | 15,0 g | 2,3 g |
Zsír | 37,1 g | 5,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 4,4 g | 0,6 g |
Szénhidrát | 211,4 g | 30,5 g |
amelyből cukrok | 13,4 g | 2,1 g |
Rost | 33,3 g | 5,3 g |
A sokmagvas barna gluténmentes kenyér recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: élesztő étolaj Glutenix Alfamix gluténmentes kenyér gluténmentes zabpehely lenmag lisztkeverék só szezámmag tökmag víz