Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Mákos, citromos gluténmentes teasütemény

húsvéti gluténmentes sütemény receptIri mama egy gyönyörű húsvéti gluténmentes sütemény recepttel bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!

Illatos, citromos, pihe-puha húsvéti sütemény. Önmagában is nagyon finom, de egy csésze teával vagy kávéval igazán ízletes, üde finomság.

Hozzávalók (12 szelethez):

Tetejére:

  • díszítéshez mandula forgács, pisztácia (de elhagyható)

A mákos, citromos gluténmentes teasütemény elkészítése:

  • Tojásokat, sóval, cukorral, vaníliás cukorral, habosra, duplájára keverem.
  • Ezután hozzáadom a citrom reszelt héját és levét, szemes mákot, olajat, tejet, egyneműre dolgozom.
  • Végül a lisztekkel és a sütőporral közepesen lágy tésztát keverek.
  • Hosszúkás sütő formát kibélelem sütőpapírral, vékonyan lekenem olajjal, belesimítom a tésztát. 180 °C fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel 30 percig sütöm. Nekem ennyi idő alatt elkészült. Mivel minden sütő más, ezért egy hurkapálcával, vagy villával ellenőrizze mindenki. Ha nem ragad rá a tészta, akkor elkészült a sütemény.
  • Rácson hagyom kihűlni, szeletelem.
  • Azonnal fogyasztható. Napokig finom szaftos, puha sütemény.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom

az egészben

1 szelet gluténmentes mákos, citromos teasüteményben

Energia

10333 kJ / 2466 kcal

860 kJ / 205 kcal

Zsír

118,1 g

9,8 g

  amelyből telített zsírsavak

19,7 g

1,6 g

Szénhidrát

298,4 g

24,9 g

  amelyből cukrok

98,5 g

8,2 g

Rost

3,1 g

0,3g

Fehérje

35,2 g

2,9 g

1,63 g

0,14 g

A gluténmentes húsvéti sütemény tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Iri mama húsvéti gluténmentes sütemény receptje

Húsvéti gluténmentes mákos-citromos sütemény, tejmentesen is elkészíthető

Kategória: , , , , ,