Mákos gluténmentes szélesmetélt
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes házi tésztával bővült.
Zöldséges tésztát szerettem volna készíteni. Így esett a választásom a mákos szélesmetéltre. Remekül illik hozzá a narancsos kelbimbó, és a zeller is. A mák mindkettő zöldséghez illik. Most tojásmentesen készítettem el a tésztát, Mester Család gluténmentes tésztalisztből.
Hozzávalók (2 adag):
- 200 g Mester Család gluténmentes tésztaliszt
- 105 ml hideg víz
- 3-4 evőkanál egész mákszem
Nyújtáshoz:
- 2 evőkanál Mester Család gluténmentes tésztaliszt
A mákos gluténmentes szélesmetélt elkészítése:
- A gluténmentes tésztalisztet gyúrjuk össze a hideg vízzel és a mákkal.
- Először kissé ragacsos lesz, de utána szépen össze fog állni.
- Tésztaliszttel meghintett sütőpapíron nyújtsuk ki a tésztát, úgy, hogy arra is hintünk egy kevés lisztet.
- Nyújtsuk ki a tésztát egész vékonyra.
- Majd vágjuk fel kb. egyforma méretű, szélesebb csíkokra.
- Azonnal főzhetjük, vagy akár ki is száríthatjuk a tésztát.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kevesebb, mint 30 perc
A recept tápérték számítása folyamatban
A mákos gluténmentes száraztészta tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: gluténmentes száraztészta ivóvíz lisztkeverék mák Mester lisztkeverékek tészta