Málnás-zöldcitromos túróparfé – gluténmentes recept
Hozzávalók kb. 4 adag túróparféhoz:
- 25 dkg * félzsíros túró
- 10 dkg málna
- 1 dl * 2,8%-os zsírtartalmú tej
- 1-1,2 dl * habtejszín
- 30g cukor (2 evőkanál) vagy ennek megfelelő édesítőszer
- 1 lime reszelt héja
Elkészítés
- A túrót áttörjük, a lehűtött habtejszínt felverjük.
- A túróhoz hozzáadjuk a tejet, a cukrot és a lime reszelt héját és alaposan összekeverjük.
- Óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot és végül a megmosott, lecsepegtetett málnát.
- Kis szilikonformákba vagy tálkákba adagoljuk és mélyhűtőbe tesszük, majd pár óra elteltével kifordítjuk a formából.
Elkészítési idő: 25 perc + hűtési idő
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom
Tápanyag | Egész adag | Egy adag |
Energia | 929 kcal /3885 kJ | 232 kcal /971 kJ |
Fehérje | 48 g | 12 g |
Zsír | 57 g | 14 g |
Szénhidrát | 54 g | 13,5 g |
Élelmi rost | 5 g | 1,25 g |
A málnás zöldcitromos túróparfé recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Dékei Zóra, weboldalunk dietetikusa végezte el.
* Gluténmentes túróparfét laktózérzékenyek is fogyaszthatják, amennyiben a tejet, túrót és tejszínt laktózmentes változattal helyettesítjük!
- Recept címke: 30 perc alatt cukor fagyi habtejszín lime málna tej túró