Mandulás gluténmentes kalács
Finom reggeli kalács készíthető alternatív gluténmentes gabonákkal és olajos magvakkal. Tízóraira, és vendégvárónak is kitűnő
- 11,5 dkg hajdina liszt
- 16 dkg rizsliszt
- 2 evőkanál édesítőszer (* 1:4)
- 5 g porélesztő
- 2 evőkanál útifűmaghéj
- 2,5 dkg mandulaliszt
- 1 db közepes méretű tojás
- 10 dkg margarin (vagy vaj)
* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg
Elkészítés:
- Az alapanyagokat jó alaposan kikeverjük egy tálban, majd szilikon formába tesszük.
- 50 °C fokos sütőben 45 percig kelesztjük.
- 180 °C fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Nehézségi szint: könnyű
Elkészítési idő: 50 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 12 db. esetén 1 szelet gluténmentes kalácsban |
Energia | 1817 kcal / 7595 kJ | 151 kcal / 633 kJ |
Fehérje | 39,6 g | 3,3 g |
Zsír | 83,2 g | 6,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 31,6 g | 2,6 g |
Szénhidrát | 214,8 g | 17,9 g |
amelyből cukrok | 5,3 g | 0,4 g |
Rost | 30,5 g | 2,5 g |
- Recept címke: édesítőszer élesztő glutén és tejmentes gluténmentes péksütemények hajdinaliszt kalács karácsonyi GM receptek mandulaliszt margarin psyllium rost (útifűmaghéj) rizsliszt tojás uzsonna és tízórai