Mandulás répás gluténmentes sütemény
A sárgarépa egészséges, csempésszük bele egy finom gluténmentes süteménybe, így a gyerekek is hamarabb megeszik. Kiváló uzsonna ötlet.
- 15 dkg Hadarik Rita piskóta liszt
- 15 dkg sárgarépa – reszelve
- 10 dkg Naturbit mandula liszt
- 4 db közepes méretű (M-es) tojás
- 1 dl olaj
- 3 dkg édesítő (1:4)
Elkészítés:
- A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk.
- A sárgáját kikeverjük az édesítővel, majd hozzáadjuk a répát és avval is elkeverjük.
- Ezek után hozzáadjuk a többi alapanyagot és jó alaposan kikeverjük.
- Kenyérformát kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát beletesszük. 180 °C fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megütjük.
Nehézségi szint: könnyű
Elkészítési idő: 50 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 12 szelet esetén 1 szeletben |
Energia | 9863 kJ / 2354 kcal | 824 kJ / 196 kcal |
Zsír | 168,0 g | 14,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 22,4 g | 1,9 g |
Szénhidrát | 138,1 g | 11,5 g |
amelyből cukrok | 15,4 g | 1,3 g |
Rost | 22,4 g | 1,9 g |
Fehérje | 55,0 g | 4,6 g |
Só | 0,25 g | 0,02 g |
- Recept címke: édesítőszer étolaj glutén és tejmentes Hadarik Rita lisztkeverék lisztkeverék mandulaliszt répa sárgarépa tojás uzsonna és tízórai