Medvehagyma pesto – gluténmentes recept
Készítsünk házi pestot néhány perc alatt! Ízesítsük vele salátaöntetünket, sült húsunkat, vagy akár mártogatósokhoz is felhasználhatjuk!
Hozzávalók egy kisebb üveghez (összesen 180 g):
- 100 g medvehagyma
- 30 g tökmag
- 1 dl olívaolaj
- 1 teáskanál só (2 g)
Elkészítés:
- A medvehagymát mossuk meg, szárától tisztítsuk meg, majd vágjuk apróra és tegyük egy késes robotgépbe. Adjuk hozzá a tökmagot, a sót és az olajat, turmixoljuk, aprítsuk finomra 1-2 perc alatt. Ügyeljünk arra, hogy az aprítónk ne égjen le, inkább pumpálva aprítsuk. Ha elkészült, tegyük jól záródó üvegbe. Fogyaszthatjuk friss sültekhez, köretekhez, vagy akár szimplán kenyérre kenve.
- Hűtőben tárolva több hétig is eláll.
Jó étvágyat!
TIPP: próbálja kis sajtropogós receptünkkel is!
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom az egész adagra vonatkoztatva:
| Energia | 172,6 kcal /719,7 kJ |
| Fehérje | 13,2 g |
| Zsír | 10,5 g |
| Szénhidrát | 5,1 g |
| Élelmi rost | 2,7 g |
A medvehagyma pesto receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: 30 perc alatt mártogató medvehagyma olívaolaj tökmag










Gluténmentes dió bundás, Kolos féle túrógombóc
Bizonyára tudjátok már, hogy a tejfehérje mentes diétából legjobban a túró hiányzik. Most elkészítettem túrógombócot,...
Gluténmentes hamis fekete erdő pohárdesszert – sütés nélkül
Kánikula, meleg és forróság a konyhában is. Épp ezért nem is szerettem volna bekapcsolni a...
Gluténmentes cukkinis-répás sonkás tekercs
Interneten többször is szembe jött velem ez a recept. Saját ízlésem szerint alakítottam át és...
Gluténmentes cukkinis tócsni
Az egyik legfinomabb nyári zöldség a cukkini. Könnyen elkészíthető. Most egy percek alatt elkészíthető, tócsnival... 

