Meggyes-mákos gluténmentes sütemény édesítőszerrel
Klasszikus gluténmentes sütemény a meggyes-mákos. Tejmentes, gluténmentes recept édesítőszerrel
Hozzávalók: 16 db mákos gluténmentes süteményhez
- 4 db közepes méretű (M-es) tojás
- 2 evőkanál útifű maghéj
- 1,5 evőkanál édesítőszer (* 1:4)
- 5 g gluténmentes sütőpor
- 12 dkg meggy (fagyasztott, magozott)
- 10 dkg barna rizsliszt
- 1,5 dkg darált mák
* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg.
Elkészítés:
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
- A sárgáját az édesítővel kikeverjük, és hozzáadjuk a habhoz, összekeverjük.
- Hozzáadjuk a többi alapanyagot, kikeverjük.
- Közepes méretű, tetszőleges formájú szilikonos formákba tesszük, majd 180 ˚C fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 16 db. esetén 1 süteményben |
Energia | 818 kcal / 3419 kJ | 61 kcal / 213 kJ |
Fehérje | 31,2 g | 2,0 g |
Zsír | 27,1 g | 1,7 g |
amelyből telített zsírsavak | 7,6 g | 0,5 g |
Szénhidrát | 106,9 g | 6,7 g |
amelyből cukrok | 11,1 g | 0,7 g |
Rost | 11,6 g | 0,7 g |
A mákos gluténmentes sütemény recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: barna rizsliszt édesítőszer glutén és tejmentes magozott meggy mák meggy psyllium rost (útifűmaghéj) rizsliszt sütőpor tojás