Mézes-fügés gluténmentes pite – 20 perc alatt
Tojásmentes és természetesen gluténmentes piterecept ínyenceknek!
Tésztához:
- 20 g kölesliszt
- 20 g lenmagliszt
- 20 g vaj *
- 15 g natúr joghurt (1 teáskanál) *
- 15 g méz
Töltelékhez:
- 100 g zsírszegény * mascarpone
- 100 g natúr * joghurt
- 3 kisebb db füge (45g)
- 15 g méz
- füge karikák még a díszítéshez
Elkészítés:
- A tésztához a száraz hozzávalókat mérjük ki, majd keverjük össze. Adjuk hozzá a felkockázott szobahőmérsékletű vajat és a joghurtot, majd kezdjük el gyúrni. Pár perc alatt formázzunk belőle 2 golyót, majd nyújtsuk ki és nyomkodjuk bele a formába.
- 160 °C fokra előmelegített sütőben kb. 8 -10 perc alatt süssük készre.
- A töltelékhez a mascarponét, a joghurtot és a mézet keverjük ki, majd jól forgassuk bele a villával pürésített fügét is.
- A tésztát hagyjuk kihűlni, majd kanalazzuk bele a tölteléket és tegyük a hűtőbe.
- Fél óra múlva már tálalható is.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 15 perc + hűtés
Nehézségi szint: kezdő
a * jelöltek laktózmentes változata esetén tejcukorérzékenyek is fogyaszthatják
Tápanyagtartalom egy adagban, díszítés nélkül:
Energia | 273,8 kcal/1226,6 kJ |
Fehérje | 7,8 g |
Zsír | 12,6 g |
Szénhidrát | 30.4 g |
Élelmi rost | 3,7 g |
A gluténmentes pite receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: 30 perc alatt joghurt kölesliszt lenmagliszt max. 20 perces gluténmentes receptek méz pite vaj