Mézeskalácsos panna cotta gránátalmával
- 6 dl habtejszín
- 5 dkg cukor
- 4 lap zselatin
- 1 mokkáskanál mézeskalács fűszer (gluténmentes)
- 1 nagyobb gránátalma
Elkészítés:
- A tejszínt a cukorral és a mézeskalácsfűszerrel együtt felforraljuk, majd alacsony lángon 8-10 percig kevergetve főzzük.
- Feloldjuk benne a kisebb darabokra tört zselatinlapokat, majd ha feloldódtak, lehúzzuk a lábast a tűzhelyről és kicsit állni hagyjuk.
- Kis poharakba adagoljuk és ha már langyosra hűlt, hűtőbe tesszük. 2-3 óra elteltével tálalhatjuk.
- Tetejére gránátalma magokat szórjunk.
Méltó zárása lehet egy remek karácsonyi vacsorának ez a panna cotta, amit a mézeskalács fűszer és a gránátalma igazán ünnepivé tesz!
- Recept címke: cukor gránátalma habtejszín karácsonyi GM receptek poharas desszertek zselatin