Mézeskalácsos panna cotta gránátalmával
- 6 dl habtejszín
- 5 dkg cukor
- 4 lap zselatin
- 1 mokkáskanál mézeskalács fűszer (gluténmentes)
- 1 nagyobb gránátalma
Elkészítés:
- A tejszínt a cukorral és a mézeskalácsfűszerrel együtt felforraljuk, majd alacsony lángon 8-10 percig kevergetve főzzük.
- Feloldjuk benne a kisebb darabokra tört zselatinlapokat, majd ha feloldódtak, lehúzzuk a lábast a tűzhelyről és kicsit állni hagyjuk.
- Kis poharakba adagoljuk és ha már langyosra hűlt, hűtőbe tesszük. 2-3 óra elteltével tálalhatjuk.
- Tetejére gránátalma magokat szórjunk.
Méltó zárása lehet egy remek karácsonyi vacsorának ez a panna cotta, amit a mézeskalács fűszer és a gránátalma igazán ünnepivé tesz!
- Recept címke: cukor gránátalma habtejszín karácsonyi GM receptek poharas desszertek zselatin









Gluténmentes dió bundás, Kolos féle túrógombóc
Bizonyára tudjátok már, hogy a tejfehérje mentes diétából legjobban a túró hiányzik. Most elkészítettem túrógombócot,...
Gluténmentes hamis fekete erdő pohárdesszert – sütés nélkül
Kánikula, meleg és forróság a konyhában is. Épp ezért nem is szerettem volna bekapcsolni a...
Gluténmentes cukkinis-répás sonkás tekercs
Interneten többször is szembe jött velem ez a recept. Saját ízlésem szerint alakítottam át és...
Gluténmentes cukkinis tócsni
Az egyik legfinomabb nyári zöldség a cukkini. Könnyen elkészíthető. Most egy percek alatt elkészíthető, tócsnival... 

