Minden mentes avokádós hamis csokoládékrém 15 perc alatt
Kolos a KolosFreeFood rovatunk házigazdája küldte nekünk ezt a minden mentes receptet.
Igazán szeretem az avokádót, sokféleképpen tudjuk felhasználni, és kiválóan alkalmas krémek sűrítésére, krémek készítésére. A csokoládékrém most karobporral, és eritrittel egészült ki, így tényleg minden mentes. A krém selymességét az avokádó és a kókuszkrém adja meg. Kiválóan alkalmas akár fánkokra, torta tölteléknek, vagy cupcake dekorálására is.
Hozzávalók (6 adag):
- 160 g megpucolt, magjától is megfosztott avokádó
- 200 ml Kara kókuszkrém
- 3 evőkanál karobpor
- 100 g eritrit
- egy csipet vanília eszencia, kivonat
- csipet só
A minden mentes “csokoládékrém” elkészítése:
- Az avokádót megpucoljuk, kivesszük a magját is.
- Egy aprítókéses turmixolóba, vagy sima turmixkészülékbe tesszük az összes hozzávalót.
- Először az avokádót, a cukorral, sóval, vanília eszenciával turmixoljuk össze.
- Ehhez adjuk majd a kókuszkrémet, és a karobport.
- A karobpor teljesen össze fogja rántani a kréműnket, így igazán fenséges lesz a krémünk.
- Máris készen vagyunk.
- Hűtőben pihentetve még jobban összeáll, megdermed.
- Használjuk fel bátra!
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő, nagyon könnyen elkészíthető
Elkészítési idő: 15 perc
A recept tápérték számítáda folyamatban
A gluténmentes hamis csokoládékrém recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt avokádó csokoládé puding édes édesítőszer eritrit glutén és tejmentes glutén- és élesztőmentes karobpor kókuszkrém mártogató max. 20 perces gluténmentes receptek mindenmentes receptek só tej - tojás - gluténmentes tojásmentes vanília