Mindenmentes gesztenyés-aszalt gyümölcsös, mákos karácsonyi szelet
KolosFreeFood receptválogatásunk egy újabb mindenmentes süti recepttel bővült. Tejmentes, élesztőmentes, tojásmentes és gluténmentes, édesítőszerrel.
Régóta kacérkodom már a tej-gluténmentes ételek mellett a hozzáadott cukor-tojásmentes desszertekkel is. Az asztalgyümölcsöket vörös borban pároltam, a gesztenyepüré natúr, és cukor helyett negyedannyi édesítőt használtam. Igazán ízletes, mentes desszertet kaptam végeredményként. Teljesen megállja a helyét a karácsonyi desszertek között.
Tészta hozzávalói (18 szelethez egy 31 x 22 cm-es tepsiben):
- 500 g It’s us Kate’s low Carb mix, Sós univerzális mix gluténmentes liszt
- 4 evőkanál chiamag, kávédarálóban ledarálva
- 70 ml frissen facsart citromlé
- 75 g Rama margarin (növényi vajalternatíva)
- 40 g (1:4) negyedannyi édesítőszer
- 200 ml meleg víz
Aszalt gyümölcsös, gesztenyés réteg:
- 250 ml vörösbor
- 100 g aszaltszilva
- 100 g aszalt vörösáfonya
- 250 g natúr gesztenyemassza (fagyasztott)
- 2-3 szem szegfűszeg
- 1-2 teáskanál őrölt fahéj
- 6-8 kanál cukormentes szilvalekvár
Mákréteg:
- 200 g darált mák
- 35 g darált negyedannyi édesítőszer
- 220 ml növényi ital (most rizs)
- fél kezeletlen héjú citrom reszelt héja
Nyújtáshoz:
A következő oldalon olvasható a mindenmentes karácsonyi szelet elkészítése.
A cikk több oldalas: 1 2
- Recept címke: áfonya bor chia mag citrom édesítőszer fahéj gesztenyemassza glutén és tejmentes glutén- és élesztőmentes Hunorganic Kft. gluténmentes termékek It's us Kate's low carb mix gluténmentes lisztkeverék karácsonyi GM receptek lekvár lisztkeverék mák margarin mindenmentes receptek rizslital szegfűszeg szilva tej - tojás - gluténmentes vendégváró víz vörös áfonya vörös bor