Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Mindenmentes gesztenyés-aszalt gyümölcsös, mákos karácsonyi szelet

minden mentes karácsonyi szeletKolosFreeFood receptválogatásunk egy újabb mindenmentes süti recepttel bővült. Tejmentes, élesztőmentes, tojásmentes és gluténmentes, édesítőszerrel.

Régóta kacérkodom már a tej-gluténmentes ételek mellett a hozzáadott cukor-tojásmentes desszertekkel is. Az asztalgyümölcsöket vörös borban pároltam, a gesztenyepüré natúr, és cukor helyett negyedannyi édesítőt használtam. Igazán ízletes, mentes desszertet kaptam végeredményként. Teljesen megállja a helyét a karácsonyi desszertek között.

Tészta hozzávalói (18 szelethez egy 31 x 22 cm-es tepsiben):

Aszalt gyümölcsös, gesztenyés réteg:

  • 250 ml vörösbor
  • 100 g aszaltszilva
  • 100 g aszalt vörösáfonya
  • 250 g natúr gesztenyemassza (fagyasztott)
  • 2-3 szem szegfűszeg
  • 1-2 teáskanál őrölt fahéj
  • 6-8 kanál cukormentes szilvalekvár

Mákréteg:

  • 200 g darált mák
  • 35 g darált negyedannyi édesítőszer
  • 220 ml növényi ital (most rizs)
  • fél kezeletlen héjú citrom reszelt héja

Nyújtáshoz:

A következő oldalon olvasható a mindenmentes karácsonyi szelet elkészítése.

Kategória: , , ,