Mini gluténmentes lángos kukoricalisztből
Vezendi Tündi sokszor használ kukoricalisztet receptjeiben, mert könnyen be lehet szerezni, sokféle gluténmentes étel elkészíthető belőle és nem utolsó sorban olcsó alapanyag.
Tündi lángost is ebből készít.
Hozzávalók 15 db. mini gluténmentes lángoshoz:
- 30 dkg kukoricaliszt
- 2 dkg só
- 3 dl langyos víz
- 2,5 dkg friss élesztő
- étolaj a sütéshez
Tetejére
- 1 nagydoboz (375 g), tejföl
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
- A lisztet a sóval elkeverem.
- Az élesztőt pici tejben (só, cukor)
- Az élesztőt beleöntöm a kukoricalisztbe.
- A vizet fokozatosan hozzá adagolom.
- Összekeverem
- 20 percig pihentetem.
- Majd forró olajban kisütöm.
Figyelem! Nem lesznek nagyok, mert a kukoricaliszt ebben az állapotában Nem nyújtható! Én a kezemmel formáztam őket.
A kisült gluténmentes lángost reszelt sajttal tálalom Finom!!
Nehézségi szint: haladó
Elkészítési idő: 50-60 perc.
Tápanyagtartalom | az egészben | 15 db. esetén 1 mini lángosban |
Energia | 2589 kcal / 10821 kJ | 172 kcal / 721 kJ |
Fehérje | 82,1 g | 3,3 g |
Zsír | 132,0 g | 8,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 56,8 g | 3,8 g |
Szénhidrát | 250,0 g | 16,7 g |
amelyből cukrok | 18,7 g | 1,2 g |
Rost | 14,2 g | 0,9 g |
A kukoricalisztes gluténmentes lángos recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: élesztő étolaj kukoricaliszt lángos reszelt sajt só street food tejföl Vezendi Tündi gluténmentes receptjei víz