Mini pavlovák – gluténmentes habcsók recept
Hozzávalók 6 db kisebb pavlovához:
- 2 tojásfehérje (M-es méret)
- 10 dkg kristálycukor
- 1-2 csepp citromlé
- 1 teáskanál kukoricaliszt
- fél rúd vanília kikapart magjai
- 250 ml hideg habtejszín (30%-os zsírtartalmú)
- 2-3 evőkanál porcukor
- 250 g friss málna
- ízlés szerint olvasztott gluténmentes étcsokoládé
Elkészítés:
- A tojásfehérjéket géppel verni kezdjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vaníliarúd kikapart magjait és a citromlevet és kemény habbá verjük.
- Ekkor óvatosan hozzákeverjük a kukoricalisztet. Előmelegítjük a sütőt 150 °C fokra és sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit.
- A kemény habból óvatosan kupacokat adagolunk a sütőpapírra (kb. 6 adagot). 25 percig sütjük, majd elzárjuk a sütőt, de nem nyitjuk ki az ajtaját, hanem ott hagyjuk teljesen kihűlni a habcsókokat.
- Ha kihűltek a habcsókok, óvatosan tányérra helyezzük őket és következhet a díszítés.
- Mi most porcukorral felvert tejszínhabot kanalaztunk a tetejére, majd friss málnával és olvasztott GM étcsokival locsoltuk meg, de bármilyen más friss nyári gyümölccsel is tökéletes lesz.
Elkészítési idő: kb. 45 perc + hűlési idő
Nehézségi szint: haladó
Tápanyagtartalom:
Tápanyag | az egész adagra vonatkozólag |
egy adagra vonatkozólag |
Energia | 1424 kcal / 5954 kJ | 237 kcal /992 kJ |
Fehérje | 16 g | 3 g |
Zsír | 76 g | 13 g |
Szénhidrát | 164 g | 27 g |
Élelmi rost | 12 g | 2 g |
A gluténmentes habcsók recept és a tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel elvégezte Dékei Zóra dietetikus.
- Recept címke: citrom cukor gluténmentes étcsokoládé gluténmentes habcsók recept húsvéti receptek kukoricaliszt málna tojás vanília