Prosciuttós minifrittata – avagy az olaszok kedvelt tojáslepénye, gluténmentesen!
Tegyük különlegessé a hétvégi ráérős reggeleket, készítsünk mini frittatát a családtagoknak!
Hozzávalók 4 db-hoz:
- 1db közepes méretű vöröshagyma
- 4 db közepes méretű tojás
- 1 evőkanál 1,5%-os tej
- 4 szelet prosciutto sonka (50 g)
- 40 g edámi sajt
- 2 db koktélparadicsom
- 1 teáskanál (4,5 g) napraforgóolaj
- só, bors
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 160 °C fokra.
- A vöröshagymát hámozzuk meg, majd vágjuk fel apróra és enyhén melegített napraforgóolajon pirítsuk üvegesre.
- A tojásokat mossuk meg, egyesével üssük fel, majd egy kevés sóval, borssal 1 evőkanál tejjel ízesítve villával enyhén verjük fel.
- A sajtot reszeljük le, majd 30grammnyit a pirított hagymával együtt adjunk hozzá a felvert tojáshoz.
- 4 db muffin mélyedést, vagy kis méretű szufléformát béleljünk 1-1 szelet prosciutto sonkával. A felvert tojásos masszát oszlassuk el egyenletesen a 4 formában, majd egy-egy félbevágott koktélparadicsomot helyezzünk bele és szórjuk meg a maradék reszelt sajttal.
- Az előkészített “muffinokat” süssük 18-20 percig légkeverésen, 150 C ° fokon, majd ha elkészült, hagyjuk kihűlni néhány percig és borítsuk ki a formából.
- Fogyaszthatjuk hidegen, melegen egyaránt.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy adagra (2db) vonatkoztatva:
Energia | 294 kcal / 1229 kJ |
Fehérje | 23,2 g |
Zsír | 20,7 g |
Szénhidrát | 3,7 g |
Élelmi rost | 0,9 g |
A gluténmentes tojáslepény receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: 30 perc alatt eidami sajt étolaj frittata paradicsom sonka tej tojás vöröshagyma