Mogyorós gluténmentes gofri – induljon jól a reggel!
Hihetetlenül puha, ízletes gluténmentes gofri, mely darabonként 7,6 g szénhidrátot tartalmaz! Kiváló különleges reggeli inzulinrezisztencia esetén is!
- 50 g hajdinaliszt
- 50 g lenmagliszt
- 30 g darált mogyoró
- 50 g * vaj
- 1,5 dl 1,5%-os * tej
- 2 dl víz
- 100 g natúr * joghurt
- 40 g eritrit (édesítőszer)
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- 5 g psylium (útifű maghéj)
- napraforgó olaj a sütéshez (kb. 10 g)
Elkészítés:
- A száraz hozzávalókat mérjük ki, majd keverjük össze.
- Adjuk hozzá a felolvasztott vajat, a joghurtot, a tejet, majd a megmosott, külön felütött tojásokat is, majd víz hozzáadásával keverjük palacsintatészta sűrűségűvé.
- A gofri sütőt kezdjük el melegíteni, majd kenjünk ki olajjal.
- Ha a sütő felmelegedett, 0,5-0,5 merőkanálnyit oszlassunk el rajta egyenletesen, majd 2-3 perc alatt süssük készre. Ha elkészült, szedjük ki tányérra, majd folytassuk a sütést amíg a tészta el nem fogy. Ebből az adagból kb. 8 db gofri készül.
- Díszítsük friss gyümölcsökkel vagy házi túrókrémmel.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
* Laktózérzékenyek használjanak laktózmentes tejtermékeket!
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy darabban 8 db. készítésekor, feltét nélkül
Energia | 170 kcal /710,6 kJ |
Fehérje | 5,5 g |
Zsír | 12,5 g |
Szénhidrát | 7,6 g |
Élelmi rost | 2,5 g |
Az IR barát gluténmentes gofri receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
Inzulinrezisztencia és a gluténmentes étrend:
- Recept címke: édesítőszer eritrit étolaj gluténmentes gofri receptek hajdinaliszt IR barát GM receptek joghurt lenmagliszt mogyoró psyllium rost (útifűmaghéj) street food tej tojás vaj