Mogyorós-meggyes gluténmentes morzsa teffpehellyel
- 10 dkg puha vaj
- 16 dkg tejföl
- 15 dkg cukor
- 2 db tojás
- 18 dkg darált pirított sótlan földimogyoró
- 6 dkg teffpehely
- 1 kiskanál sütőpor
- 35-40 dkg magozott meggy
- A tetejére: tejszínhab
Elkészítés:
- A tojásokat kikeverjük a cukorral és a vajjal, majd hozzáadjuk a tejfölt és elkeverjük.
- Beleszórjuk a darált mogyorót, a sütőport és a teffpelyhet és alaposan összekeverjük.
- Hozzáadjuk a meggyet és óvatosan összeforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt kisebb sütőtálba (pl. 24 cm átmérőjű tortaforma) kanalazzuk. 25-30 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
- Ha teljesen kihűlt, kanállal szétmorzsoljuk és kis poharakba adagoljuk.
- Tetejükre tejszínhabot nyomunk és 1-1 szem meggyel díszítjük.
Elkészítési idő: 50 perc + hűlési idő
Nehézségi szint: kezdő
Gluténmentes receptek nem csak cöliákiásoknak!
Gluténmentes receptgyűjteményünkben több olyan receptet is megtalálhat, amelyek álgabonákkal vagy kevésbé ismert gluténmentes gabonák felhasználásával készül.
- Recept címke: cukor magozott meggy poharas desszertek teffpehely tejföl tejszínhab tojás vaj