Morzsás túrópite – gluténmentes recept
- 15 dkg rizsliszt
- 6 dkg garantáltan gluténmentes zabpehely
- 5 dkg kukoricaliszt
- 1 dkg gluténmentes kakaópor
- 4 g gluténmentes sütőpor
- 8 dkg margarin
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- 2 dkg édesítőszer (*1:4)
Töltelék:
- 18 dkg túró
- 10 dkg Meggle Creme Patisserie Decor (növényi alapú habtejszín alternatíva)
- 3 db közepes méretű (M-es) tojás
- 3 dkg garantáltan gluténmentes zabpehely
- 2 dkg édesítőszer (* 1:4)
* Egy adag édesítő 4 adag cukor édesítő erejének felel meg.
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit alaposan kidolgozzuk, majd félre tesszük.
- A töltelék alapanyagait összeturmixoljuk.
- A tészta háromnegyed részét egy 18 x 18 cm-es szilikon sütőformába nyomkodjuk, majd ráöntjük a tölteléket, és végül a maradék tésztát rámorzsoljuk, és kissé belenyomjuk a töltelékbe.
- 180 °C fokon légkeverésen kb. 20-30 perc alatt megsütjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 45 perc
Tápanyagtartalom | teljes mennyiség | 1 kockában | ||
mennyiség | 16 kocka | 90 – 95 dkg | 16 kockával számolva | kb. 6 dkg |
Energia | 2244,9 kcal | 9361,2 kJ | 140,3 kcal | 585,1 kJ |
Fehérje | 85,7 g | 5,4 g | ||
Zsír | 93,7 g | 5,9 g | ||
amelyből telített zsírsavak | 38,4 g | 2,4 g | ||
Szénhidrát | 249,3 g | 15,6 g | ||
amelyből cukrok | 37,4 g | 2,3 g | ||
Rost | 12,0 g | 0,8 g |
A morzsás gluténmentes túrópite recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: édesítőszer glutén és tejmentes gluténmentes zabpehely kakaópor kukoricaliszt margarin Meggle növényi habtejszín alternatíva pite rizsliszt sütőpor tojás túró