“Tejszínes” gluténmentes meggyes süti – tejmentesen
Mindössze 35 alatt elkészíthető a IR barát, gluténmentes meggyes süti receptünk, amely tejszármazékot sem tartalmaz, így laktózérzékenyek, tejfehérje allergiások is megkóstolhatják!
- 3 db közepes méretű (M-es) tojás
- 10 dkg magozott meggy
- 5 g gluténmentes sütőpor
- 3 dkg édesítőszer (* 1:4)
- 150 g Meggle Creme Patisserie Decor (növényi alapú habtejszín alternatíva)
- 5 dkg garantáltan gluténmentes zabpehely
- 12 dkg rizsliszt
- 10 dkg margarin
- 1 evőkanál útifűmaghéj
* Egy adag édesítő 4 adag cukor édesítő erejének felel meg.
Elkészítés:
- A meggyen kívül az alapanyagokat jó alaposan összeturmixoljuk, majd hagyjuk állni 5 perig
- 18 x 18 cm-es szilikon sütő formába öntjük, majd beleszórjuk a meggyet.
- 180 °C-on fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 35 perc
TIPP: Inzulinrezisztenciában szenvedők is betervezhetik étrendjükbe.
Tápanyagtartalom | 12 szeletre számolva | 14 szeletre számolva | ||
mennyiség | 1 sütiben | kb. 60 g | 1 sütiben | kb. 50 g |
Energia | 150,3 kcal | 626,8 kJ | 129,2 kcal | 539,2 kJ |
Fehérje | 2,8 g | 2,4 g | ||
Zsír | 8,8 g | 7,6 g | ||
amelyből telített zsírsavak | 4,7 g | 4,0 g | ||
Szénhidrát | 13,9 g | 11,9 g | ||
amelyből cukrok | 2,4 g | 2,0 g | ||
Rost | 2,0 g | 1,7 g |
A gluténmentes meggyes süti recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: édesítőszer gluténmentes zabpehely IR barát GM receptek magozott meggy margarin Meggle növényi habtejszín alternatíva rizsliszt sütőpor tojás