Banános muffin teffpehellyel – nem csak cöliákiásoknak!
- 2 db tojás
- 2 db (kb. 280 g) banán
- 80 ml olívaolaj
- 15 dkg cukor
- 5 dkg cukrozatlan gluténmentes kakaópor
- 13 dkg teffpehely
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
Tálaláshoz:
- porcukor/tejszínhab
Elkészítés:
- Előkészítünk egy muffin-sütőt és muffin papírral béleljük ki a mélyedéseket.
- Előmelegítjük a sütőt 200 °C fokra.
- A banánt villával szétnyomkodjuk és egy tálban elkeverjük az olívaolajjal, a tojásokkal és a cukorral.
- Egy másik tálban elkeverjük a kakaóport, a teffpelyhet, a sütőport és a szódabikarbónát, majd ezt az egészet hozzáadjuk a tojásos keverékhez és összekeverjük.
- A masszát a muffin-sütőbe helyezett muffin-papírokba kanalazzuk és sütőbe toljuk kb. 20 percre.
- Kihűlve, porcukorral meghintve, vagy tejszínhabbal tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc
A teff gluténmentes, így beilleszthető a cöliákiások speciális étrendjébe is.
Tudjon meg még többet a teff-ről!
- Recept címke: banán cukor kakaópor muffin receptek olívaolaj teffpehely